17
ΔΕΚ 2014

Μετονομασία Αεροδρομίου Κεφαλονιάς σε Κρατικό Αερολιμένα Κεφαλληνίας «ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ».

Θέμα:  Σε Κρατικό Αερολιμένα Κεφαλληνίας «ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ» μετονομάστηκε το Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς.   
 
Ο Κρατικός Αερολιμένας Κεφαλληνίας μετονομάστηκε σε Κρατικός Αερολιμένας Κεφαλληνίας « Άννα Πολλάτου », σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
 
Η Άννα Πολλάτου ήταν Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής (αθλήτρια του Α.Γ.Σ. Επτανήσων Αργοστολίου.)
 
Ξεκίνησε την ρυθμική γυμναστική το 1988 και έφτασε στην μεγαλύτερη επιτυχία της με την Εθνική (ανσάμπλ) με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.
 
Την προηγούμενη χρονιά το 1999 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα τελικά οργάνων και το ασημένιο στο σύνθετο ομαδικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα στην Ιαπωνία. Την ίδια χρονιά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό, ένα ασημένιο στο σύνθετο και ένα χάλκινο στις κορύνες.
 
Η Άννα Πολλάτου σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 17 Μαΐου 2014 σε ηλικία 31 χρονών στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου έξω από την Βάρδα.
 
Η διαδικασία για την μετονομασία του αεροδρόμιου σε «ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ» ξεκίνησε μετά από σχετική απόφαση της δημοτικής αρχής Κεφαλληνίας, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη της και υποστηρίχτηκε από την ΥΠΑ.