27
ΑΠΡ 2015

«Αφίξεις» που ενισχύουν τουριστικά τη Κρήτη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

                                                                                                                                                                                                                                27-4-2015
 
«Αφίξεις» που ενισχύουν τουριστικά τη Κρήτη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου
 
Μετά από 30 χρόνια η πρώτη πτήση της British Airways, προσγειώθηκε στις 26-4-2015 από το Gatwick του Λονδίνου στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου. Μετέφερε 120 επιβάτες, τους οποίους υποδέχτηκαν ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας.
 
Η περιφέρεια Κρήτης τους επεφύλαξε θερμή υποδοχή, με παραδοσιακά κεράσματα της Κρήτης και τη συνδρομή του Λυκείου Ελληνίδων, ενώ εντυπωσιακή ήταν η αψίδα νερού που σχημάτισαν τα πυροσβεστικά οχήματα καλωσορίζοντας την πτήση αυτή.
 
Οι αεροπορικές πτήσεις της British Airways έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα και θα προστεθεί μία ακόμα πτήση την περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου.
 
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν ο αερολιμενάρχης και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού στις 23 Μαΐου 2015 μία ακόμα αεροπορική εταιρεία η γερμανική Lufthansa θα ξεκινήσει και πάλι μετά από 20 χρόνια τις πτήσεις της από Μόναχο προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου.
 
Ο αερολιμενάρχης δήλωσε ικανοποιημένος για τα δρομολόγια της British Airways στη Κρήτη, λέγοντας ότι, μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου, θα διακινήσει περί τους 30.000 τουρίστες.
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ