29
ΑΠΡ 2015

Υποδοχή Αυστριακών συνταξιούχων στο αεροδρόμιο της Ρόδου

                                                                                                                                                                                                     29/04/2015


 Υποδοχή Αυστριακών συνταξιούχων στο αεροδρόμιο της Ρόδου
 
Μεγάλη και θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στα γκρουπ των Αυστριακών συνταξιούχων που έφτασαν στο Διεθνή Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου για 4η κατά σειρά εβδομάδα, η διεύθυνση τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με τον οργανισμό προώθησης Ροδιακού τουρισμού και τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Ρόδου.
 
Τα επτά αεροπλάνα της εταιρίας Austrian Airlines μετέφεραν συνολικά 1.500 επιβάτες από τη Βιέννη, το Ίνσμπρουκ και το Γκραντς της Αυστρίας. Οι φίλοι της Ρόδου διαμένουν σε ξενοδοχεία των περιοχών Φαληρακίου και Ιξιάς και έρχονται στη Ρόδο μέσω του tour operator «Senioren Reisen» που έχει αναλάβει την ευθύνη των διακοπών τους.
 
Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, η αερολιμενάρχης Ξανθή Κριτσινέλια, η αντιδήμαρχος τουρισμού, διεθνών σχέσεων και απόδημων Ροδίων Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ Σέργιος Αϊβάζης, ο γενικός διευθυντής του οργανισμού προώθησης Ροδιακού τουρισμού Μπάμπης Παλογιαννίδης, η διευθύντρια της διεύθυνσης τουρισμού του Δήμου Ρόδου Βεατρίκη Σέρβου, τα στελέχη της διεύθυνσης τουρισμού Αναστασία Σαββιού, Σέβα Τσίμπλη και Βλάσης Φακιόλης, η προϊσταμένη του τμήματος δημοσίων σχέσεων και γραφείου τύπου του Δήμου Ρόδου Μαρία Καραμπίνη και από πλευράς εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Σάββας Παγωνάκης.
 
Η φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου έπαιζε μουσική ενώ τα μέλη του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος Κρεμαστής «Χορευτές του Αιγαίου» ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Ρόδου και μοίραζαν το παραδοσιακό ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες που ήταν χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης μοιράστηκαν χάρτες της Ρόδου στους επισκέπτες και ως δώρα δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Το κλίμα μέσα στην αίθουσα αφίξεων ήταν χαρούμενο και γιορτινό και οι Αυστριακοί επισκέπτες της Ρόδου δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από την πρωτοβουλία αυτή.
 
Η «Senioren Reisen» είναι μία θυγατρική εταιρία της ομοσπονδίας συνταξιούχων Αυστρίας (Pensionistenverband Österreichs- PVÖ), η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συνταξιούχων στην Αυστρία και αριθμεί  400.000 μέλη.
 
Ο συγκεκριμένος tour operator παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του, που είναι άτομα τρίτης ηλικίας και που δεν έχουν τη δυνατότητα για διάφορους λόγους να ταξιδέψουν μόνα τους, να πραγματοποιήσουν ταξίδια με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού που τα φροντίζει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, από τη στιγμή που φεύγουν από το σπίτι τους για το αεροδρόμιο μέχρι και την επιστροφή τους σε αυτό.
 
Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργάστηκαν συστηματικά όλοι οι φορείς της Ρόδου έχοντας σαν στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για το νησί.
 
ΠΗΓΗ: Δήμος Ρόδου-Διεύθυνση Τουρισμού