25
ΜΑΙ 2015

Συρτάκι χόρεψαν στο αεροδρόμιο Καβάλας Σουηδοί τουρίστες


Συρτάκι χόρεψαν στο αεροδρόμιο Καβάλας Σουηδοί τουρίστες
 

 
Με παραδοσιακούς χορούς και τοπικά εδέσματα η περιφέρεια ΑΜΘ υποδέχθηκε το πρώτο γκρουπ τουριστών που κατέφθασε από τη Σουηδία στο Αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος” στη Καβάλα. 
 
Η πτήση SAS-7853 έφτασε στον κρατικό αερολιμένα Καβάλας στις 10.45 το πρωί του Σαββάτου  23-5-2015 και έτυχε θερμής υποδοχής από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
 
Οι επισκέπτες από την Σκανδιναβία ξαφνιάστηκαν ευχάριστα μιας και στον χώρο αναμονής για την παραλαβή των αποσκευών τους, είχε στηθεί μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα από την περιοχή, όπως γλυκά, λάδι, ελιές, πετιμέζι και κρασιά ενώ ακολούθησε χορός με παραδοσιακούς ήχους από την περιοχή αλλά και το παγκοσμίως γνωστό συρτάκι, στο οποίο συμμετείχαν με μεγάλη χαρά οι τουρίστες. 
 
Πέραν των παραδοσιακών χορών και εδεσμάτων, στους τουρίστες δόθηκε και έντυπο ενημερωτικό υλικό με φωτογραφίες από την περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και πληροφορίες για την περιοχή. 
 
* Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Αμοιρίδη φέτος το καλοκαίρι 14 αεροπορικές εταιρίες θα εκτελούν πτήσεις από 24 ευρωπαϊκές πόλεις στο Αεροδρόμιο της Καβάλας.
 
ΠΗΓΗ : THRAKITODAY.COM