15
ΣΕΠ 2015

Συνέντευξη υποδιοικητή ΥΠΑ κ.Λάμπρου στην ΕΡΤ για την επιβατική κίνηση


Συνέντευξη υποδιοικητή ΥΠΑ κ. Λάμπρου στην ΕΡΤ για την επιβατική κίνηση 

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας  Κάρολος Λάμπρου ήταν καλεσμένος στην απογευματινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ – ΟΝ ΕΡΤ.





Ο υποδιοικητής μίλησε για την ανοδική πορεία που καταγράφει η επιβατική κίνηση στην χώρα μας και την εντυπωσιακή αύξηση των πτήσεων για το οκτάμηνο του 2015. Συγκεκριμένα ο κύριος Λάμπρου τόνισε ότι οι διακινούμενοι επιβάτες έφτασαν σχεδόν τα 35 εκατομμύρια σε περισσότερες από 303.000 χιλιάδες πτήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής κατά την διάρκεια του 2015.
Στη συνέχεια ο υποδιοικητής επισήμανε ότι έχουμε καταφέρει να μπούμε στην «ελίτ» της Ευρώπης όσον αφορά την αύξηση της επιβατικής κίνησης καθώς ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου του 2015, όπως προκύπτει με βάση την ανάλυση των στοιχείων για επιβάτες και πτήσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων ACI Europe, «δείχνει» πανευρωπαϊκές πρωτιές για τα αεροδρόμια Αθήνας και Σαντορίνης. Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη αύξηση πανευρωπαϊκά στην επιβατική κίνηση με +23,3% στην κατηγορία των αεροδρομίων που δέχονται από 10 έως 25 εκατομμύρια επιβάτες, είχε για το πρώτο εξάμηνο του 2015 το Ελ. Βενιζέλος. Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, +33,2% σημείωσε ως προς την επιβατική κίνηση το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση στην κατηγορία των μικρών αεροδρομίων της Ευρώπης, που δέχονται λιγότερους από 5 εκατομμύρια επιβάτες σε ετήσια βάση.
Κλείνοντας ο κ.Λάμπρου χαρακτήρισε εξαιρετικό το ελληνικό τουριστικό προϊόν το οποίο προσελκύει τους τουρίστες που σε συνδυασμό με τις χαμηλές χρεώσεις των τελών των αεροδρομίων επιτρέπουν στις αεροπορικές εταιρίες να έχουν φθηνότερο εισιτήριο , επισήμανε επίσης ότι χρειάζονται βελτίωση οι υποδομές στα περιφερειακά αεροδρόμια και ευχήθηκε η Ελλάδα να γίνει η Φλόριντα της Ευρώπης καθώς υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί σημαντικά ο αεροπορικός τουρισμός, που αποδίδει πολλαπλά οικονομικά οφέλη, γιατί οι τουρίστες του αεροπορικού τουρισμού «ξοδεύουν» τριπλάσια χρήματα από το μέσο επισκέπτη.