11
ΝΟΕ 2022

Πτήση του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με Mirage 2000-5


                            
               ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
      ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
                    

                                                                                                                                                                                       Ελληνικό, 11/11/2022,



ΘΕΜΑ: Πτήση του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με Mirage 2000-5



Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κ. Γεώργιος Δριτσάκος, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την 114 Πτέρυγα Μάχης που είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών και να πετάξει εκ νέου με αεροσκάφος Mirage 2000-5. 
 
Στην 114 ΠΜ συναντήθηκε αρχικά με τη Διοίκηση της Μονάδος, με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η διαδικασία για την πτήση όπου ξαναβρέθηκε στο cockpit του Mirage 2000-5 και πέταξε για περίπου μια (1) ώρα.
 
Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Διοικητής της ΥΠΑ κ. Γεώργιος Δριτσάκος τόνισε: «Είναι μια ιδιαίτερη μέρα όπου τιμούμε την Πολεμική Αεροπορία και διαπιστώνεται για άλλη μια φορά ο πολύ υψηλός επαγγελματισμός, το ηθικό και το φρόνημα των ιπταμένων και του τεχνικού προσωπικού της ΠΑ οι όποιοι είναι οι εγγυητές της ασφάλειας της χώρας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των αξιών της. Ευχαριστώ τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) κ.  Θεμιστοκλή Μπουρολιά για την εξαιρετική φιλοξενία και το άριστο  επίπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας σε όλο το φάσμα των αποστολών της.»