10
ΜΑΡ 2016

Πρωτόκολλο Συνεργασίας στις Αερομεταφορές μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου

Πρωτόκολλο Συνεργασίας στις Αερομεταφορές μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου κ. Sherif Ismail πραγματοποίησε ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Αίγυπτο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου πραγματοποιήθηκαν αναπτυξιακές συνεργασίες στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου που προώθησε ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, ως επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας στην Αίγυπτο.

Όσον αφορά τα αεροπορικά θέματα, σημαντικό είναι το Πρωτόκολλο Συνεργασίας στις Αερομεταφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα στο Κάιρο υπογράφηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου στον τομέα των αερομεταφορών από τον  Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου κ. Hossam Kamal.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας  προβλέπει την ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδος-Αιγύπτου στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας και την βελτίωση των δικτύων αεροδιαδρόμων.

Παράλληλα υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης  από τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κων/νο Λιντζεράκο και τον Αιγύπτιο ομόλογο του και συμφωνήθηκε να αυξηθεί ο αριθμός πτήσεων μεταξύ Ελλάδος - Αιγύπτου σε 21 από 14 που είναι σήμερα.


ΠΗΓΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ