30
ΙΟΥΝ 2015

Νέα Διοίκηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Νέα Διοίκηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως τοποθετείται και αναλαμβάνει καθήκοντα νέα Διοίκηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποτελούμενη από τους:
·        Λιντζεράκος Κωνσταντίνος, Διοικητής
·        Πετρόπουλος Ευάγγελος - Άγγελος, Υποδιοικητής
·        Λάμπρου Κάρολος, Υποδιοικητής.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός τονίζει σε δήλωση του ότι: «Έργο κατά προτεραιότητα της νέας διοίκησης της ΥΠΑ είναι η ανάσχεση της πορείας απαξίωσης, η βελτίωση και ανάπτυξη συνολικά της ΥΠΑ και όλων των αεροδρομίων της χώρας, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, της εθνικής οικονομίας και του τουρισμού. Με τη συνεργασία του Υπουργείου, της νέας Διοίκησης της ΥΠΑ και των εργαζομένων στην ΥΠΑ συνεχίζεται και αναβαθμίζεται η προσπάθεια αντιμετώπισης και αποκατάστασης χρόνιων παθογενειών, αδικιών και κάθε είδους προβλημάτων και στρεβλώσεων, που έχουν σωρευτεί τα τελευταία χρόνια, ώστε η ΥΠΑ, ως νευραλγική υπηρεσία εποπτείας, ελέγχου και λειτουργίας του εθνικού συστήματος αερομεταφορών, να καταστεί σύγχρονη και αποτελεσματική».
 
Η παραπάνω απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού περί  διορισμού της νέας διοίκησης της ΥΠΑ δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 441/ 22/6/2015 (Τεύχος Υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων και Οργάνων Διοίκησης Φορέων του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα). 
 
ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ
 
ΥΠΑ
 
-Λιντζεράκος Κωνσταντίνος: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μέλος ΤΕΕ. Ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός, ειδικευμένος σε μελέτες, επιβλέψεις, κατασκευές ιδιωτικών και δημοσίων έργων (κτιριακών, υδραυλικών, βιομηχανικών κα). Διπλωματούχος τεχνικός ενσύρματων τηλεπικοινωνιακών μέσων της στρατιωτικής σχολής τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΛ). Επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ενέργειας, αυτοματισμών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
 
-Πετρόπουλος Ευάγγελος - Άγγελος: Δικηγόρος- Οικονομολόγος. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οικονομολόγων Δικηγόρων (IFA), της Ένωσης Ευρωπαίων Δικηγόρων (UAE) και της Ελληνικής Εταιρίας Μελετών Φορολογικού Δικαίου.
 
-Λάμπρου Κάρολος: Κυβερνήτης αεροσκαφών. Έχει διατελέσει εκπαιδευτής σε εξομοιωτή πτήσεων Σχολής Ικάρων, κυβερνήτης Ολυμπιακής Αεροπορίας και σε θέσεις ευθύνης εκπαίδευσης, ασφάλειας πτήσεων, πτητικής εκμετάλλευσης κ.α στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εν ισχύ πτυχία εναέριων γραμμών, ιπτάμενου μηχανικού εκπαιδευτή πτήσεων και πτητική εμπειρία σε πλήθος τύπων αεροσκαφών.
 

ΠΗΓΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ