08
ΔΕΚ 2014

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Αεροπορίας

ΘΕΜΑ: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Αεροπορίας
Η 7η  Δεκεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στην Πολιτική Αεροπορία, που η ασφαλής και η εύρυθμη ανάπτυξη της συμβάλλει ουσιαστικά στην παγκόσμια ευημερία πραγματοποιώντας εκατομμύρια επιβατικές και εμπορευματικές πτήσεις.
Ο σημερινός εορτασμός συμπίπτει με την 70η επέτειο της υπογραφής της Σύμβασης του Σικάγο. Το 1944, αντιπρόσωποι από 54 έθνη συγκεντρώθηκαν στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Stevens» στο Σικάγο, μετά από πρόσκληση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και υπέγραψαν την Σύμβαση περί Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας, γνωστή επίσης πιο ευρέως ως «Σύμβαση του Σικάγου», η οποία ανέπτυξε ειρηνικά το παγκόσμιο σύστημα πολιτικής αεροπορίας προς όφελος όλων των λαών του κόσμου.
Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014, ο ICAO και η παγκόσμια κοινότητα των αεροπορικών μεταφορών θα τιμήσουν αυτό το βαρυσήμαντο γεγονός, με τη συμμετοχή υψηλών κυβερνητικών στελεχών και εκπρόσωπων του ICAO.
Η Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και την υποδομή της συνεχίζει να στηρίζει δυναμικά την παγκόσμια κοινότητα της αεροναυτιλίας και εξελίσσεται σύμφωνα με τις εθνικές και διεθνείς επιταγές.
Υπολογίζεται ότι μέχρι τέλους του 2014 η Ελληνική Πολιτική Αεροπορία θα έχει με ασφάλεια συμβάλλει στη διακίνηση περίπου 45 εκατομμυρίων επιβατών και πλήθους εμπορευματικών πτήσεων.
 
 
  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
   
 
  Δημήτριος Ν. Κούκης